Sukaldaritzako eta jatetxe-arloko oinarrizko lanbide titulua
Hizkuntza eredua: B
Oinarrizko Lanbide Heziketako ikasketen kokapena derrigorrezko-ondorengo hezkuntza mapan:
Konpetentzia orokorra:
Autonomiaz burutu sukaldaritza gaien oinarrizko prestaketa eta kontserbatze ekintza errazak, baita janariak prestatzea eta jatetxe zein cateringetan janariak nahiz edariak gertatu eta aurkeztea ere, bezeroaren arreta eta zerbitzurako prozedurak betez, ezarritako kalitate protokoloak jarraituz, higienea, lan arriskuen aurreikuspenak eta ingurumena babestea kontuan harturik, arduratsu eta ekimen pertsonalez jokatuz, eta gazteleraz edo hala dagokionean, tokiko hizkuntzan eta baita ere atzerriko hizkuntzaren batean nola ahoz hala idatziz jarduteko gaitasunez
Iraupena: 2.000 ordu
Sarrera baldintzak:
Oinarrizko Lanbide Heziketako zikloetan sartzeko ezinbestekoa izango da honako baldintza hauek aldi berean betetzea:
- Hamabost urte beteta izatea, edo urte natural horretan betetzea, eta sartzeko unean edo urte natural horretan hamazazpi urte baino gehiago ez izatea. Plaza libreak egonez gero, hamazazpi urte baino gehiago dutenak sartu ahalko dira.
- Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako lehen zikloa eginda izatea edo, salbuespen gisa, Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako bigarren kurtsoa eginda izatea
- Irakasle taldeak ikaslearen gurasoei edo legezko tutoreei proposatu izana hura Oinarrizko Lanbide Heziketako zikloren batean hastea
Irteerak:
- Lan mundua
- Erdi-mailako heziketa-ziklo bat ikasi
Titulu honek lehentasuna izango du honako lanbide-arlo hauetako erdi-mailako titulu guztietarako onartua izateko: Ostalaritza eta turismoa; Elikagaien industriak; eta Irudi pertsonala
Goierri Eskolaren bereizgarriak:
- Orientazio pertsonalizatua
- 2. mailan IKASLANen praktikak burutzeko aukera
- Zeregin Ikasketa Gela (ZIG)
Garraio zerbitzuak Eskolara:
- Autobusez Goierritik, Sakanatik eta Urolatik: ezagutu zerbitzua hemen
- Trenez Tolosaldeatik (Ordiziako geltokitik oinez edo Beasaingo geltokitik Lurraldebus bidez): ezagutu zerbitzua hemen
Jangela zerbitzua:
- Ezagutu zerbitzua hemen
Moduluak
Modulua | ordu/urte |
Aurretiazko elaborazioko oinarrizko teknikak | 132 |
Lehengaien hornikuntza eta kontserbazioa, eta lehengaiak manipulatzeko higienea 1 | 60 |
Oinarrizko zerbitzatze-teknikak | 165 |
Elikagaiak eta edariak prestatzeko oinarrizko prozesuak | 165 |
Bezeroen arreta | 66 |
Zientzia aplikatuak I | 250 |
Komunikazioa eta gizartea I | 249 |
Tutoretza eta orientabidea I | 33 |
Denera | 1120 |
ORDUTEGIA
astelehena | asteartea | asteazkena | osteguna | ostirala |
8:00-15:00 | 8:00-14:00 | 8:00-14:00 | 8:00-14:00 | 8:00-15:00 |
Modulua | ordu/urte |
Sukaldaritza-lanetako oinarrizko prozesuak | 240 |
Taldeentzako materialak eta cateringa prestatzea eta muntatzea | 120 |
Lehengaien hornikuntza eta kontserbazioa, eta lehengaiak manipulatzeko higienea 2 | 39 |
Zientzia aplikatuak II | 59 |
Komunikazioa eta gizartea II | 84 |
Tutoretza eta orientabidea II | 25 |
Laneko prestakuntza eta orientabidea | 53 |
Lantokiko prestakuntza (LP) | 260 |
Denera | 836 |
ORDUTEGIA
astelehena | asteartea | asteazkena | osteguna | ostirala |
13:35-18:25 | 13:35-18:25 | 13:35-18:25 | 13:35-18:25 | 13:35-18:25 |